27 Haziran 2012 Çarşamba

Jean-Christophe Grange - Korkulası Kitapların Yazarı



Jean Christopher Grange son yılların en çok okunan ve en çok ilgi uyandıran gerilim kitaplarının usta yazarı. Kendisiyle bir otobüs yolculuğu başlangıcında “Kızıl nehirler” kitabı sayesinde tanışmıştım. Yolun sonuna kadar göz kırpmadan okuduğum kitap, yol bitiminde ağır bir uyku olarak bana dönmüştü. Sonrasında usta yazarın diğer kitapları geldi. Hepsinde aynı tutku, aynı bilinmezlik ve aynı şaşırtan kurgu.

Her kitap başka coğrafyalarda geçiyor. Bu coğrafyaları bu kadar ustaca anlatabilmek için ya o coğrafyaların hepsinde uzun yıllar yaşamak gerekiyor ya da mükemmel bir hafıza ya da büyük zeka. Sanırım Grange’de hepsinde çokca var. Grange kitaplarını elinize aldığınızda göreceğiniz tek şey, kitap sayfaları olmaya başlıyor. Otobüste, evde hatta yemek masasında. Yenilenen sorular, esrarengiz yolculuklar, sonuçlar, nedenler, ilişkiler, geçmiş, şimdi.. Ölümler, katiller, masumlar, suçlular… Bütün kavramlar hikayelerin içine o kadar ustaca serpiştirilmiş ki…

“Leyleklerin Uçuşu” yazarın ilk kitabı. En son yayınlanan kitabı ise “Lontano”. Yazarın Türkiye’de yayınlanan 11 kitabı var.








Leyleklerin Uçuşu
Yazarın ilk kitabı.

Kızıl Nehirler
Grange isminin Türkiye’de büyük yankı uyandırmasını sağlayan kitap. Haftalarca en çok satanlar zirvesinde kaldı. Benim de ilk tanışıklığım bu kitapla oldu.

Taş Meclisi
Grange efsanesi devam ediyor.

Kurtlar İmparatorluğu
Kitabın önemli bir bölümü Türkiye’de geçiyor. Türkiye’nin siyasi ve kültürel yapısıyla ilgili bölümler çokça tartışıldı. Büyük yankılar uyandırdı, özellikle de ülkemizde.




Siyah Kan
Zirveye doğru yolculuk devam ediyor. 

Şeytan Yemini
Zirve. Hiçbir roman bu romanın yerini alamaz bende. Kusursuz bir sürükleyicilik. Nefessiz bırakan bir kurgu. Afallatan bir son. 


 






Koloni
Grange tarzı devam ediyor…

Ölü Ruhlar Ormanı
Yine soluk soluğa...

Sisle Gelen Yolcu

Kaiken



Lontano 
Grange'in ilk seri kitap denemesi. Lontano, serinin ilk kitabı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder