18 Mart 2018 Pazar

Derin İzler Bırakan Muhteşem Kitaplar...

Bende derin izler bırakan muhteşem kitaplar

1 - George Orwell / 1984

2 - George Orwell / Hayvan Çiftliği

3 - Stefan Zweig / Satranç



#stefanzweig kendine has tarzla yazdığı son öykü. Onun vedası. #Dr.B #Czentovic #TürkiyeİşBankasıyayınları çeviri : #ahmetcemal
Bir gemide tesadüfen karşılaşan 3 kişi. Faşizm, entelektüel yıkım, delilik ve satranç...

" Satranç, Zweig'ın psikolojik birikimini bütünüyle devreye soktuğu bir öyküdür ve bu öykünün baş kişileri, tamamen yazarın biyografilerinde ele aldığı kişileri işleyiş biçimiyle sergilenmiştir."



4 - Gabriel Garcia Marquez / Kırmızı Pazartesi



"Beni öldürdüler, Wene Hala" demişti #SantiagoNasar... 
"Kolombiyalı büyük yazar #GabrielGarciaMarquez'in 1981 yılında yayınlanan yedinci romanı #Kırmızıpazartesi, işleneceğini herkesin bildiği ancak engel olmak için kimsenin bir şey yapmadığı bir cinayetin öyküsü.

#Kırmızıpazartesi, yalnızca bir cinayetin arka planını değil, bir halkın ortak davranış biçimlerinin portresini de çiziyor." #Can yayınları çeviri #incikut



5 - Hermann Hesse / Bozkırkurdu

6 - Orhan Pamuk / Benim Adım Kırmızı




#Orhanpamuk'un #Benimadımkırmızı'sı, 1591 yılında #İstanbul'da geçen hikaye aşk, cinnet, gelenek, din, nakkaşlar arasında sıradışı bir örgüyle ilerliyor.
"Herkesin kendi sesiyle konuştuğu, ölülerin, eşyaların dillendiği, ölüm, sanat, aşk, evlilik ve mutluluk üzerine bu kitap, aynı zamanda eski resim sanatının unutulmuş güzelliklerine bir ağıt"
#Şeküre #Kara #Enişte#Leylek #Kelebek #Zeytin #ZarifEfendi #iletişim


7 - Irvin Yalom / Nietzsche Ağladığında

8 - Victor Hugo / Notre Dame'ın Kamburu

9 - İhsan Oktay Anar / Puslu Kıtalar Atlası

10 - Nikolay Vasilyeyiç Gogol / Palto

11 - Aldous Huxley / Cesur Yeni Dünya




#AldousHuxley'in #Cesuryenidünya'sı...  #margaretatwood'un sunumuyla #ithaki'den çeviri: #ümittosun "Endişe çağının başyapıtı" "kışkırtıcı, aydınlatıcı, şaşırtıcı ve büyüleyici"

12 - Khaled Hosseini / Uçurtma Avcısı

13- Jose Saramago / Körlük




#Körlük #JoseSaramago 1998 Nobel Edebiyat Ödülü...
Toplumsal yaşamın nasıl bir vahşete dönüşebileceğini müthiş bir incelikle gözler önüne seren usta yazar, insana, insanlığa, duygulara ve içgüďülere tamamı beyaz bir körlük yaşayan insanların gözünden bakarken, herkesin kör olduğu bu dünyada nasıl olduysa kör kalmayan bir kadına yüklüyor sorumluluğu... Müthiş bir dil, usta işi bir kurgu... çok şey anlatıyor... çok şey... #kırmızıkedi #yayınları çeviri: Işık Ergüden 

1 yorum:

  1. Merhaba...Çoğunu okuduğum kitaplar.Gerçekten de iz bırakıyor.Jose Saramago kitaplarını da öneririm.Özellikle Körlük ve Görmek.

    YanıtlaSil