24 Ocak 2012 Salı

4 Ülke, 4 Yönetmen, 4 Hikaye, 4 Film


4 ülkeden 4 farklı yönetmenden 4 farklı hikaye 4 farklı film. Bu filmler bir kez daha sinema dünyasının Hollywodd'dan ibaret olmadığını açık ve net bir şekilde ortaya koyuyorlar. Özellikle diğer ülke sinemalarına şu ana kadar uzak kalmış sinemaseverler için...





Incendies - 2010

Yönetmen: Deniz Villenevue
Lubna Azabel, Melissa Polin, Maxim Gaudette

Kanada yapımı film. Kanada'dan Lübnan'a bir arayış üzerine. Bir aile hikayesi ama esasında daha da çok bir ülke hikayesi.

" Bir artı bir, bir eder mi?




Celda 211 - 2009

Yönetmen: Daniel Manzon
Luis Tosar, Alberto Ammann

İspanya Goya ödüllerinde En iyi yönetmen ve en iyi erkek oyuncu dahil tam 9 ödül almış bir film. İspanya yapımı, tokat gibi bir film. Adalet, ahlak ve konumlar üzerine bir hapishane filmi. Esasında gayet zararlı bir film (!)


"Malamadre Reis!"





3 İdiots - 2009

Yönetmen: Rajkumar Hirani
Aamir Khan, Madhavan, Kereena Kapoor

Arkadaşlık, aile, hedefler ve eğitim sistemi üzerine bir hikaye. Ama en çok başkalarının tasarladıkları hayatı yaşamak üzerine bir hikaye. Eğlendirici, neşeli ve komik bir hikaye. Ara ara yüksek doz duygusallık vermiyor değil. Filmlerde müzik ve dans kullanmayı seven Hint sinemasının en iyi yapımlarından biri.


"Her şey yolunda"





Yongseoneun Eupda (No Mercy) - 2010

Yönetmen: Hjeong-Joon Kim
Hje-Jin Han, Nem Kyung-Eub


Hjeong-Joon Kim'in yazıp, yönettiği Kore filmi. Şiddetli ve esrarlı bir gerilim. Bir cinayet soruşturması, geçmişi sorgulamaya başlıyor ve ortaya intikam-merhamet-çaresizlik üçgenini çıkarıyor. "Old Boy" filmini sevenler kesinlikle bu filmi de çok seveceklerdir? -Sevmek mi ! -


"Ölmekten daha zor olanı, affetmektir"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder