7 Mart 2016 Pazartesi

Mad Max Fury Road – 2015



Yönetmen : George Miller
Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

Sonuncusu 1985 yılında çekilen Mad Max serisinin devam filmi. Ancak bu kez Max rolünde Mel Gibson değil Tom Hardy var. Hakkını verelim Tom Hardy’nin zira Tom Hardy Max’in hakkını vermiş. 2015 yılı Tom Hardy’nin yılı olmuş desek yerinde olur.

Yönetmen George Miller da hem hikayenin işlenişi, hem atmosferin yaratılması konularında oldukça başarılı. Furiosa rolünde filmin diğer Max filmlerine oranlar daha feminen olmasını sağlayan Charlize Theron da harikulade.

Belirsiz bir gelecek zamanda “Joe” bir şekilde o zamanın en önemli varlığı “su”yun kaynağını bulur ve dünyanın en zengin adamı olur. Su zenginliğine kavuşan ve kendine “Ölümsüz” lakabını verene Joe, Valhala (cennet) vaadiyle de kendine bir ordu kurar. Kendine bir ordu kurmakla da kalmaz, kendine yeni bir nesil yaratmak için bir de “harem” kurar.

Ancak hem Ölümsüz Joe’nun haremindeki güzel kadınlar hem de ordunun İmparator’u Furiosa, Joe’dan kaçışın, kurtulacakları ve yeni bir hayat kuracakları yeşil dünyanın planlarını kurarlar ve bir gün hayallerine ulaşmak için bir fırsat yakalarlar. Çölün ortasında amansız ve acımasız bir takip başlar.







Mad Max de bu takibe katılır ama Valhalla’ya ulaşma hayali kuran Nux’un kan torbası olarak.
Yaratılan atmosfer, fantastik öğeler, hız kesmeyen takip sahneleri, tuhaf ve yaratıcı yeni silahlar, süper özellikli modifiye arabalar, devasa makineler, müthiş bir tempo ve ses ile ( elektro gitarını hücum borusu olarak kullanan gitarcı efsane) ile soluksuz izleniyor Mad Max.


Kurgu dahil 6 dalda aldığı “teknik” Oscar ödüllerini de sonuna kadar hak ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder